Alfa 4C Konsepti İstanbul’u Sallıyor!

Gelecek nesillerde ele alacağı temayı ve modellemeyiözetleyen tasarımıyla 4C GTA, bizlere yeni ve farklı bir Alfa Romeo döneminin habercisi olduğunu gösteriyor. İtalya’nın en ünlü markalarından Alfa Romeo’da güzellik olur daperformans olmaz mı? 200 beygir gücünde ki 1.8 litrelikmotorun TCT otomatik aktarıma bağlantısı bulunuyor. Ayrıca araç oldukça hafif bir toplam ağırlığa sahip; yaklaşık 0,8 ton. Bunun en büyük nedeni ise; karbon fiberden oluşan ana gövde! Hafifliğine, gücüne ve arka kısmın ortasında yer alan kusursuz motoruna birde arkadan itişli sürüş sisteminieklersek, yeni Alfa Romeo 4C GTA’nın tam anlamıyla bir yeruçağı olduğuna rahatlıkla kanaat getirebiliriz!

araba

araba

Tüm dünya çapında üretim ve satışından bol miktardakazanç ve başarı elde ettiği Mito ile Giulietta modellerine minnettar olan Alfa Romeo firması, 4C GTA modelini piyasaya sürerk önümüzdeki 2 sene boyunca planladığı araba kadrosunu yenileme ve birçok yeni modeli arabameraklılarına kazandırma hedefine ilk adımı atmış oldu.

2012 İstanbul Otomobil Fuarı’na geçtiğimiz senelerde 8C Competizione modeli ile damga vurmuş olan Alfa, bu sene de fuarı 4C GTA ile kasıp kavuruyor! Alfa Romeo’nun bu güne kadar ürettiği modellerde İtalyan zarafeti ve şıklığıyla birleştirdiği geçmişin kalıntılarını, modellerinin özellikle yan hatlarında ki ‘kıvrımlar ve dalgalanmalar’ ile sergilemişti. Bir kez daha bu geleneğini sürdüren ancak bu kez günümüz şartlarında kullanılan araç tasarımlarından da bolca etkilenen Alfa Romeo stilistleri, inanılmaz bir başarıyla kendi benliğini ve geçmişini yansıtan tasarımın dışına çıkmadan günümüze ayak uydurabilmişler!

Aracın boyutlarına gelince, 4 metre uzunluğunda ki aracın 2.4 metre boyunda aks mesafesine sahip olması, iki kişilik bir spor araçtan beklentileri karşılama konusunda gayet yeterli. Böylesine donanımlı bir araç için önceden de belirttiğimiz gibi yaklaşık 800 – 850 kilogramlık toplam ağırlığı, sadece karbon fiber kullanılarak oluşturulan gövdenin yanı sıra çarpma olasılığı yüksek bölgelere monte edilmiş alüminyum plakalara borçluyuz.

1.8 litrelik turbolu motoru ön yerine arka tarafta kullanmayı tercih eden Alfa 4C, söylediğimiz gibi 200 beygir gücünde. Araçta, turbo gecikmesine son vermek üzere ileri teknolojiyle geliştirilen yeni bir sistem mevcut; süpürme kontrol sistemi. Araç gücünün toplam ağırlığına bölünmesiyle elde edilen rakam ise 4 kg/beygir. Bu rakam, otomobilin performans olarak son derece güvenilir ve hazır olduğu anlamına geliyor. 4C, şanzıman olarak tercih ettiği otomatik TCT aktarımını, Alfa Romeo MiTo’dan alıyor.

Hız olarak erişebildiği en üst nokta 250 km/h’den fazla olan aracın 0 ile 100 km/s arasında hızlanabilmesi için gereken zaman sadece 5 saniye. Alfa Romeo kullanıcılarının öve öve bitiremediği yol tutuşu kavramından ise bahsetmeye bile gerek yok. Düz bir yolda son derece hızlı bir biçimde giderken karşınıza bir yaya veya köpek çıkarsa ve direksiyonu var gücünüzle sola kırmak zorundaysanız, korkmayın; Alfa Romeo’ya biniyorsunuz, yola devam! En sert dönüş ve virajlara bile kontrolü hiç kaybetmeden girebilen araçlarına bir yenisini daha ekleyen Alfa’nın ön tekerlerde kullandığı süspansiyon yüksek, 4 bağlantılıyken arkalarda tercih edilen amortisörler MacPherson olmuş. Tüm bu özelliklere dayanarak, çiçeği burnunda Alfa modelinin sürücüsüne kendine has sürüş keyfini tattıracağını söyleyebiliriz.

Yeni ve En teknolojik Arabalar ile sizinleyiz.

Yorum bırakın