2015 Jaguar XS, Nürburgring’de test edilirken kameralara yakalandı.

trabzon araba

trabzon araba

Jaguar’ın taban sedan modeli, çoğu aracın kimliğini gayri resmi ve mecburi olarak açıkladığı Nürburgring pistinde, bu araçlar ile aynı kaderi paylaştı.

Markanın yeni taban sedan modeli ile ilgili resmi bir duyuru önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek olan 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Bu açıklamanın yanı sıra Jaguar Frankfurt’ta uzun süredir planlarını yaptığı crossover modeli ile ilgili oalrak da bir açıklama yapacak. Her ikimodel de Birinci Sınıf Hafiflik Mimarisi izleri taşırken 2015 senesinin ikinci yarısında satışa sunulacak. Araçların üretimi ise Solihull, İngiltere’de ki Land Rover fabrikasında yapılacak.

Taban sedaon modelinin prototipi (XS ya da XE olarak adlandırılacak gibi görünüyor) bu fotoğraflarda daha büyük bir Jaguar modeli olan XF’in kılığında karşımıza çıkıyor ancak daha kısa kapılara, değiştirilmiş bir tavan çizgisine, alçaltılmış ön farlara ve darklı bir egzost sistemine sahip.

Yavru Jaguar, büyük ihtimalle 4 silindirli 2.2 litrelik dizel motora ev sahipliği yaparken 163 ve 200 beygir üretecek. 3.0 litrelik V6 dizel ile ise 240 beygir gücünde olacak olan aracın turbolu 2.0 litrelik benzinli versiyonundan 240 beygirlik bir performans bekliyor olacağız. Modelin en güçlü türü ise 3.0 litrelik turbolu V6 donanımı ile 340 beygir gücünde olabilir!

Yorum bırakın